olimpiada xix kombëtare "udha e shkronjave" 1-9 qershor 2019

Katër gara

image92

Gjuhë shqipe, matematikë, shkencë dhe Kompetencë Globale

Klasat 1-10

image93

Klasat 1-10 marrin pjesë në këtë konkurs. 

Klasa 9-10 Cambridge IGCSE

image94

Nxënësit e klasave të nënta dhe të dhjeta për të marrë medalje duhet të kenë vlerësimin A* në Cambridge IGCSE

PLOTËSONI FORMULARIN E REGJISTRIMIT

image99

Kryej pagesën

Kryej pagesen 40 euro per regjistrim

€40.00
Pay with PayPal or a debit/credit card

Në koment shkruaj emër mbiemër dhe klasën.

orari ditor i olimpiadës

Hyrja: ora 8:00-8:30 Dalja: ora 13:00

image101

NXËNËSI PARAQITET ME KARTËN E REGJISTRIMIT, të cilën e ka marrë nga shkolla "Udha e shkronjave" përmes adresës së emailit. Në Kartën e Regjistrimit shënohen edhe mjetet që duhet të marrë me vete për matematikën. Nuk lejohet celulari, ora dore, çdo mjet transmetimi të dhënash. 

Nga ora 8:30 - 8:45 Përshëndetjet para prindërve

8:45-8:50 - Hyrja nëpër klasa

Ora 9:00 - Adresa, parkimi

image102

 Olimpiada zhvillohet në mjediset e shkollës "Udha e shkronjave", rruga "Qemal Stafa", nr. 124, Tiranë (e gjeni në Google Maps).  

PARKIMI: Afër shkollës nuk ka edhe aq shumë mundësi parkimi. Mund të parkoni me pagesë në sheshin "Skënderbe", tek sheshi "Avni Rustemi" ose gjatë rrugës "Qemal Stafa". 

Ora 9:00 - Gjuha shqipe (45min) dhe Ora 9:45 - Kompetenca Globale (20 min)

image103

Teza e gjuhës shqipe (45 min) dhe e kompetencës globale (20 min). Teza e Kompetencës Globale është reflektim mbi projektin që nxënësi ka dorëzuar dhe kërkesa të tjera që do t'i shihni në programin enkas për këtë garë.

Pushimet, veprimtaritë, certifikatat

image104

Nxënësit do të kenë dy pushime nga 15-20 minuta secili. Gjatë kësaj kohe ne ndajmë certifikatat e pjesëmarrjes dhe realizojmë ndonjë veprimtari me rëndësi. 

Veprimtaritë

Ora 10:20 - Matematika (90 min)

image105

Teza e matematikës për të gjitha klasat zgjat 90 minuta. Ajo parashikohet të jetë në orën 10:20  deri në orën 11:50, ose nga ora 10:25 deri në orën 11:55. 

Pas kësaj ka përsëri 15-20 minuta pushim.

Ora 12:10 - Shkenca (45 min)

image106

Teza e shkencës do të jetë 45 minuta. Testi do të zgjatë deri në orën 12.55. Dalja nga mjediset e olimpiadës ora 13:00. 

Ku ndodhet "Udha e shkronjave"

programet e gjuhës shqipe & shembuj testesh

image107

Gjuha shqipe 1 dhe 2

Gjuha shqipe 3 dhe 4

Gjuhë shqipe 5 dhe 6

Gjuhë shqipe 7, 8 dhe 9

PROGRAMET E MATEMATIKËS & SHEMBUJ TESTESH

image108

Matematikë 1 dhe 2

Matematikë 3 dhe 4

Matematikë 5 dhe 6

Matematikë 7, 8 dhe 9

programet e shkencës & SHEMBUJ TESTESH

image109

Shkenca 1 dhe 2

Programi Shkencë 1

Shembull Test Shkenca 1

Programi Shkencë 2

Shembull Test Shkenca 2

Shkenca 3 dhe 4

Programi Shkencë 3

 Shembull Test Shkenca 3

Programi Shkencë 4

 Shembull Test Shkenca 4

Shkenca 5 dhe 6

Programi Shkencë 5

 Shembull Test Shkenca 5

Programi Shkencë 6

 Shembull Test Shkenca 6

Shkenca 7,8 dhe 9

Programi Shkencë 7

 Shembull Test Shkenca 7

Programi Shkencë 8

 Shembull Test Shkenca 8

Programi Shkencë 9

 Shembull Test Shkenca 9

Gara e kompetencës globale

Zhvillojmë aftësitë kërkimore

image110

Përmes garës së Kompetencës Globale nxënësit do të zhvillojnë aftësitë e tyre kërkimore, analitike, reflektuese, të komunikimit.

 Për më shumë klikoni foton. 

Fisi Shqiptar

image111

Kjo është tema e Olimpiadës XIX Kombëtare për garën e Kompetencës Globale. 

Për më shumë klikoni foton.

Çfarë dorëzojnë nxënësit

image112

Nxënësit realizojnë tre komponentë: raportin kërkimor (një shkrim me të dhëna, gjetje, arsyetime), mbi temën, dëshminë  e veprimit dhe një reflektim ditën e olimpiadës. 

 Për më shumë klikoni foton. 

EDUKIMI FIZIK, FOKUS I VEÇANTË I OLIMPIADËS KOMBËTARE 2019

 Në datat 1-9 qershor 2019 do të zhvillohet Olimpiada XIX Kombëtare "Udha e shkronjave" për lëndët gjuhë shqipe, matematikë, shkencë dhe kompetencë globale. Çdo vit ne, e kemi bërë traditë, që të vendosim një fokus në një nga lëndët e tjera të programit shtetëror dhe këtë vit në fokus do të jetë Edukimi Fizik. "Udha e shkronjave" ka përgatitur një seri videosh dhe do t'ua ofrojë ato nxënësve të regjistruar në Olimpiadën XIX Kombëtare.